2014.05.14 A Szent Pápa nyomában Czestochowa 3. nap

Vissza

A zarándokutunk 3. napján fél 9-kor indultunk csepergő esőben Czestochowába, Lengyelország legnagyobb kegyhelyére. Buszra szállás után Róbert atya rendszerint ismerteti, - ahogyan most is tette - a megtekinteni kívánt helyre vonatkozó általános és személyes  ismereteit, amelyekkel segít felkészülni a látnivaló mélyebb megértésére. Ezt követően András atyával imádkoztunk és zsoltárokat énekeltünk.

Már többen jártak közülünk Czestochowában. Odaérkezésünkkor esett az eső, így esernyők alatt és tócsákat kerülgetve siettünk az épületkomplexumba. Ismét csodálatos templomot láthattunk, mélyen megható és katartikus perceket töltöttünk a Fekete Madonna és Gyermeke oltár előtt. Megindító látvány volt, ahogyan a többi zarándok térden csúszva haladt el a kegykép előtt. Megtekintettünk a kincstárat, a múzeumot és visszatérhettünk a templomba, ahol volt időnk elmerülni a gondolatainkban és személyes kéréseinket imába foglalni.

A délután folyamán kis ajándékokat is tudtunk vásárolni szeretteinknek, a templomot és a rendházat fenntartó Pálos rendi szerzetesek kegytárgy boltjában. Szép napot töltöttünk együtt ismét. Este, vacsora után elköszöntünk a vendéglátóinktól, kis ajándékkal és énekkel köszönve meg a kedves vendéglátást nekik.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum